Москва з тугою дивиться, як у неї "крадуть" космос: Новий проект багаторазових пілотованих кораблів здійснив успішний суборбітальний політ

Конкуренція дешевих польотів у позаземний простір стає реальністю, в котрій немає місця "першій космічній державі" через санкції та нездоланну технологічну відсталість.

Випробування космічного корабля пройшли успішно. Фото: скріншот з відео.

Американська компанія Blue Origin, яка належить засновнику Amazon Джеффу Безосу, провела успішне випробування нового покоління суборбітального корабля New Shepard, призначеного для майбутніх польотів космічних туристів. Новину передають Патріоти України.

«New Shepard сьогодні провів перший успішний політ "Капсули екіпажу 2.0". Вона оснащена ілюмінаторами, в ній знаходився наш випробувальний манекен, обладнаний приладами. Він добре прокотився», - повідомив на своїй сторінці в Twitter Безос.

Корабель New Shepard з полігону в Техасі піднявся на розрахункову висоту в 100 км. Після цього капсула для екіпажа спустилася на землю на парашутах, приземлившись через 10 хвилин 6 секунд польоту, а ракета зробила керовану двигунами вертикальну посадку. За словами компанії, ілюмінатори, якими оснащена капсула для екіпажа, є найбільшими в історії космонавтики.

У капсулі, як йдеться у заяві Blue Origin, було 12 одиниць корисного навантаження - комерційна, дослідницька та освітня. Боб Сміт, виконавчий директор Blue Origin, підкреслив, що рейс New Shepard - це «величезний крок вперед».

«Це знаменує собою перший політ нашої капсули екіпажу наступного покоління, оскільки ми продовжуємо поетапний прогрес в нашій програмі випробувальних польотів», - повідомив він.

Blue Origin розробила New Shepard, призначений для суборбітальних космічних польотів, які здійснюються по балістичній траєкторії зі швидкістю менше першої космічної, тобто недостатньою для виведення на орбіту штучного супутника Землі. Компанія провела з листопада 2015 по жовтень 2016 року п'ять випробувань цього корабля з ракетою-носієм першого покоління. Корабель з екіпажем з трьох осіб, як очікується, зможе брати на борт кілька пасажирів або корисний вантаж.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...