"Мотор Січ" створив унікальний бойовий вертоліт (фото)

Вертоліт зможе швидко відриватися від землі навіть при максимальній завантаженості, а також підніматися на висоту понад 2 тисячі метрів над рівнем моря.

Новий український вертоліт. Фото: "Народна армія".

Українське підприємство "Мотор Січ" розробило унікальний транспортно-бойовий вертоліт Мі-8МСБ-В, здатний літати навіть після відмови двигуна. Про це повідомляє сайт Міноборони "Народна армія", передають Патріоти України.

За даними Міноборони, вертоліт зможе швидко відриватися від землі навіть при максимальній завантаженості, а також підніматися на висоту понад 2 тисячі метрів над рівнем моря. "Вертоліт може використовуватися і в холод, і в спеку, і в умовах високогір'я. Перебуваючи на рекордних для вертольотів висотах, навіть в умовах розрідженого повітря або температури навколишнього середовища 52 градуси за Цельсієм, вертоліт не втрачає потужності завдяки новим двигунам. Фактично, створена універсальна, всепогодна машина", — кажуть виробники.

Крім того, вертоліт здатний ефективно знищувати броньовану техніку, вогневі точки та живу силу противника за допомогою встановленого озброєння — кероване і некероване ракетне, бомбардувальне, гарматне, а також система мінування. Повітряна машина може транспортувати вантажі і техніку, особовий склад — десант з озброєнням або поранених на ношах, а також брати участь у пошуково-рятувальних операціях.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...