"Мова йде про сотні мільйонів рублів": В РФ вкрали та вивели у офшори цілий космодром

Ще навесні в Москві виявили якийсь «майданчик», через який переводилися в готівку великі кошти.

Космодром "Східний". Фото: Єдність.

Значна частина коштів "Космодрому Східний" була вкрадена і виведена в офшор. "Фактично вивели в офшор цілий космодром" - повідомило джерело в правоохоронних органах РФ. Новину передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Співробітники головного слідчого управління ГУ МВС по Москві і четвертого управління МВС по захисту безпеки спецоб'єктів провели обшуки і виїмки у «цілої групи компаній-субпідрядників», які працюють за контрактами з «Російськими космічними системами» і РКК «Енергія».

За даними джерела видання в правоохоронних органах, ще навесні в Москві виявили якийсь «майданчик», через який переводилися в готівку великі кошти, після чого ГСУ по Москві порушило справу за статтею 172 КК (незаконна банківська діяльність).

Пізніше в поліції простежили зв'язок між «відмитими» і переведеними в готівку грошима і фірмами, які працювали по підрядах і субпідрядах за держконтрактами з РКС і РКК «Енергія». 4-е управління МВС порушило окрему кримінальну справу про шахрайське розкрадання бюджетних коштів.

«Були проведені масштабні обшуки і виїмки у всіх фірмах, які користувалися послугами "майданчика" і працюють за контрактами з РКС і РКК "Енергія", - розповіло джерело видання. - Керівники фірм запевняють, що кошти, які переводились, призначалися в якості "відкатів" за отримані контракти. Мова йде про сотні мільйонів рублів. Ведеться слідство».

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...