Можуть скаржитися, якщо хочуть: Пропагандистам Кремля заборонили входити у Білий дім

Жодна служба новин, що спонсорується якою-небудь державою, не може входити до складу прес-галереї.

Білий Дім. Фото: Кореспондент.net.

Російський державний інформаційний сайт Sputnik не отримав постійну прес-акредитацію у Конгресі Сполучених Штатів. Як пояснив очільник прес-галереї Сенату Джастін Вілсон, вони змушені були вдатися до такого кроку, оскільки в них акредитація не дається тим ресурсам, спонсором яких виступає держава, пише Politico. Новину передають Патріоти України.

За правилами прес-служби, акредитовані ЗМІ не можуть "діяти як агенти, або бути найнятими центральним, місцевим або закордонним урядом або їх представниками". Відтак, за його словами жодна служба новин, що спонсорується якою-небудь державою, не входить до складу прес-галереї. Також він додав, що Sputnik може оскаржити це рішення.

Зауважимо, що Комітет при прес-службі, куди входять різні журналісти, що час від часу змінюють один одного, визначає, кому дістанеться пропуск, який дає доступ до різних будівель Капітолійського пагорба. Подібний пропуск часто дається перед постійною акредитацією при Білому домі та Верховному суді.

До слова, спеціальний кореспондент агентства Sputnik у Вашингтоні Ендрю Фейнберг на своїй сторінці в Facebook написав, що планує звернутися до адвоката, який спеціалізується на питаннях свободи слова. Пропагандист також наголосив, що таке рішення є "найбільш абсурдною річчю, з якою він коли-небудь стикався за десятиліття роботи журналістом у Вашингтоні".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...