"Ми - невизнана республіка і якісь люди сидять і нові закони придумують!": В "ДНР" бізнесмени влаштували бунт

За підсумками бунту, для дрібного бізнесу трохи зменшили ставку митного збору (але для вантажів до 1000 євро).

Бунт підприємців в "ДНР". Фото: gordonua.com.

В окупованому Донбасі, на непідконтрольній Україні території, дрібні підприємці влаштували справжній бунт: у Донецьку, Горлівці та Макіївці бізнесмени прийшли до місцевих "чиновників", протестуючи проти непомірних податкових поборів у "ДНР". Як пишуть "Вісті", новим "законом" про податкову систему малий і середній бізнес обклали такими непомірними податками і зборами, що торговці не витримали. Новину передають Патріоти України.

Найголовніша їхня претензія - бюрократизована система і високі ставки митного збору при ввезенні товару на територію "ДНР". Бізнесмени розповідають, для того, щоб завезти товар у так звану "ДНР", необхідно завести картку ЗЕД, картку акредитації на митному посту, оплатити митні збори (0-5%), плюс послуги брокера (поки від 2,5 тисячі рублів). Термін митного декларування - доба з моменту заходу ТС.

"Хто ці закони вигадав? Ми ні Україна, ні Росія, ми - невизнана республіка і якісь люди сидять і закони придумують!" - обурюється підприємець Євгенія. Ще одна проблема - всіх підприємців змушували інвентаризувати залишки товару станом на 23 травня. У тих, хто цього не зробив, просто опечатали товар.

"А якщо у мене залишився товар із мирного життя? Яке відношення до нього має "влада"? Це товар, куплений на мої гроші. Яке мають на нього право "чиновники"? - обурюється бізнесмен Сергій.

Є й інші претензії: наприклад, "спрощенців" змушують переходити на загальне оподаткування, змушують платити податки з продажу вживаних товарів і т.д. Також бізнесменам пропонують купувати товари не в РФ або в Україні, а на базі в Донецьку. За підсумками бунту, для дрібного бізнесу трохи зменшили ставку митного збору (але для вантажів до 1000 євро) і дозволили товар інвентаризувати "на власний розсуд", а не в обов'язковому порядку.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...