"Ми дуже зацікавлені в людях, які хочуть жити в нашій країні": У РФ хочуть вирішити демографічні проблеми за рахунок України

Спрощений порядок дозволяє отримати російське громадянство за три місяці, а не за шість років.

Тетяна Москалькова. Фото: ТАСС.

Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова запропонувала ввести спрощений порядок отримання російського громадянства для громадян України, які хочуть переїхати до Росії на постійне місце проживання. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на «Коммерсант.

«З урахуванням гуманітарної катастрофи, яка сталася на Україні, і великої кількості біженців з України в Росію, частину яких хотіла б постійно проживати в Росії і отримати російське громадянство, можна було б розглянути питання про поширення на них російського законодавства про спрощений порядок отримання громадянства», - заявила вона.

Зараз такий порядок встановлено для тих, хто приїжджає в Росію за державною програмою переселення співвітчизників, для тих, хто народився в межах нинішніх кордонів РФ, але зараз живе в іншій країні і поки не отримав її паспорта, і для тих, у кого в Росії є родичі по прямій висхідній лінії.

Спрощений порядок дозволяє отримати російське громадянство за три місяці, а не за шість років. Москалькова виступила за спрощення отримання російського громадянства для всіх громадян України, які хочуть переїхати на постійне місце проживання до Росії. «Ми дуже зацікавлені в умовах демографічних проблем в тому, щоб наша країна поповнювалася добропорядними громадянами, які хотіли б жити і працювати в нашій країні, поважають її історію, культуру і традиції», - заявила омбудсмен.

На її думку, тут потрібно діяти поетапно «Першим етапом було спрощення отримання громадянства для тих, хто народився в межах кордонів Російської Федерації. Другий етап повинен торкнутися громадян України, оскільки вони знаходяться в найбільш складному становищі», - сказала Москалькова.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...