"Ми готові на компроміс": Геращенко про обмін заручників

Наскільки на практиці готові до конструктиву РФ і підконтрольні їй так звані "ЛДНР" – найкраще продемонструвати припиненням вогню і звільненням заручників.

Ірина Геращенко. Фото google.com

Патріоти України наводять текст заяви Ірини Геращенко щодо компромісу з Москвою в питаннях заручників:

Лавров обіцяє налаштовувати підконтрольні РФ ОРДЛО на конструктивний лад. Ми вже давно вимагаємо від Росії вплинути на бойовиків у питанні звільнення заручників: припинити мучити родини, шантажувати Україну і звільнити незаконно утримуваних. Бо в питанні заручників усе залежить від волі Москви, а не окупованих Донецька і Луганська, на жаль.

Ми готові на компроміс у цьому питанні і працюємо. З важливого – це підтвердження ОРДО, що вони утримують 45 українців ( в переважній більшості в цім підтвердженім ними списку – військові), і перший за два роки допуск до бранців представників ООН (ми наполегливо добивалися допуску міжнародних гуманітарних місій, на наступній мінській зустрічі 26 серпня знову вимагатимемо допуск Міжнародного комітету Червоного Хреста до тюрем і до пошуку зниклих безвісти).

Наскільки на практиці готові до конструктиву РФ і підконтрольні їй так звані "ЛДНР" – найкраще продемонструвати припиненням вогню і звільненням заручників. Ми над цим працюємо.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...