"Ми не вважаємо Калінінград чужим для нас": Лукашенко натякнув Росії про спірну територію

Олександр Лукашенко нагадав росіянам, що за часів СРСР місто вважалося фактично білоруським.

У Калінінграді. Фото: rus-towns.ru.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ не претендує на Калінінградську область, але не вважає її чужою територією. За словами білоруського президента, саме його країна "була відповідальна за цю територію", передають Патріоти України із посиланням на білоруські ЗМІ.

"За часів СРСР Калінінград, вважайте, був білоруською територією. Ми забезпечували Калінінград", - сказав Лукашенко на прес-конференції для представників російських регіональних ЗМІ у Мінську. Він також заявив, що "виявив цей факт сам для себе несподівано", і вважає, що саме Мінськ "відповідає за Калінінградську область".

"Ми готові, якщо потрібно, зробити для Калінінградської області все, що необхідно. Ми, як і в радянські часи, не вважаємо Калінінград чужою територією. Ми, звичайно, не претендуємо на включення Калінінграда (до складу територій Білорусії - Ред.). Зараз інші часи. Ми на це не претендуємо, але і не вважаємо, що це чужа нам земля", - наголосив Лукашенко.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...