"Ми немов жебраки. Повинні все просити: халати, тапочки, папір": В Керчі бунтують медики (відео)

Медсестри з проблемою низької оплати праці вже не один раз зверталися у так зване міністерство охорони здоров'я Криму і прокуратуру Керчі, але безрезультатно.

Медики у Керчі дуже невдоволені. Фото: скріншот з відео.

В окупованому Росією Криму співробітники Керченської міської дитячої лікарні відмовилися виходити на роботу через низьку оплату праці і мають намір скаржитися до Міністерства охорони здоров'я Росії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на kerch.com.

Медсестри з проблемою низької оплати праці вже не один раз зверталися у так зване міністерство охорони здоров'я Криму і прокуратуру Керчі, але безрезультатно. За інформацією медиків, з січня 2016 року кожного місяця у середнього і лікарського персоналу зменшуються стимулюючі виплати, а в травні вони зовсім припинилися.

"У травні санітари отримали 10% стимулюючих, госпслужба 40%, а медпрацівники зовсім не отримали", - повідомила голова профкому Олена Іващенко. Медпрацівники не розуміють, чому обсяг роботи збільшився, а заробітна плата за фактом зменшилася, на додачу до всього матеріально-технічна база занепадає. "Ми повинні все просити: халати, тапочки, м'який інвентар, папір. Ми немов жебраки", - обурена старша медсестра Марина Якименко.

З такими умовами роботи медики не згодні і тому багато працівників просто звільняються. За даними співробітників, плинність кадрів складає приблизно 10 осіб на місяць. За словами медиків, заробітна плата у медсестер з кожним місяцем зменшується, до цього суми коливалися в межах 11-10 тисяч, а за відсутності стимулюючих виплат медпрацівники бояться і зовсім отримати по 7 тисяч рублів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...