"Ми зафіксували кілька відеокамер неподалік": Представник ЗСУ розповів про чергову "виставу" бойовиків "ЛНР" для росТБ

Бойовики заявили, що сьогодні вранці двічі запускали білу сигнальну ракету, що свідчить про готовність почати відведення, за словами терористів, у відповідь сигналу від ЗСУ не було.

На околицях Станиці Луганської. Фото: Радіо Свобода.

Українські військові заявляють про готовність до розведення сил біля Станиці Луганської і звинувачують підтримуваних Росією бойовиків в порушенні режиму тиші. Про це повідомив прес-офіцер оперативно-тактичної групи ЗСУ "Луганськ" Дмитро Горбунов, передають Патріоти України з посиланням на "Донбас.Реалії".

За його словами, українські військові до відведення сил і засобів готові давно, але терористи не дотримуються семиденного режиму припинення вогню в цьому районі - останній обстріл тут був в ніч з 31 жовтня на 1 листопада.

Водночас Горбунов підтвердив, що бойовики сьогодні запускали сигнальні ракети, які можуть означати початок відведення військ, проте, за його словами, це було більше схоже на імітацію діяльності, так як представники ОБСЄ, а також спільного центру координації та контролю нічого про це не знали.

"Військовослужбовці Збройних сил України, які несуть службу біля КПВВ Станиця Луганська, чітко бачили у біноклі декілька відеокамер. Тобто, скоріше за все, це була картинка для російських ЗМІ, щоб показати - ось ми готові відводити, а українська територія не відводить", - сказав він.

Сьогодні бойовики угруповання "ЛНР" звинуватили українську сторону у зриві відведення сил і засобів у Станиці Луганській. Бойовики заявили, що сьогодні вранці двічі запускали білу сигнальну ракету, що свідчить про готовність почати відведення, за словами терористів, у відповідь сигналу від Києва не було.

Представник луганських бойовиків на переговорах у Мінську Владислав Дейнего заявив, що жодних порушень режиму припинення вогню в районі Станиці Луганської не було.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...