"Ми залишаємо за собою право звільнити не тільки території уздовж лінії розмежування, а принципово все", – генерал-лейтенант Романенко

Ми стали не тільки оборонятись, а й контратакувати і покращувати свої позиції. Саме таким чином була зайнята Авдіївська промзона, наголосив генерал.

Генерал-лейтенант Ігор Романенко. Фото:Хвиля

З кінця весни 2016 року українські військові почали змінювати тактику ведення бойових дій у зоні конфлікту на Донбасі, вдаючись до контрнаступів на окремих напрямках. Про це в інтерв’ю Громадському розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

Романенко зараз консультує діючих командувачів у питаннях стратегії і тактики ведення війни.

"З кінця весни минулого року у цій зоні (районі Авдіївської промзони – ред.), а також в районі Світлодарської дуги, на Маріупольському напрямку, в районі Широкиного і Сартани, почали відбуватись зміни в бойових діях наших підрозділів", – сказав він.

Так, за словами Романенка, у відповідь на обстріли, які порушували Мінські угоди, на окремі атаки тактичного рівня з боку бойовиків, українські військові вдавались не тільки до оборонних дій, а й почали проводити контратаки.

"Ми стали не тільки оборонятись, а й контратакувати і покращувати свої позиції. Саме таким чином була зайнята Авдіївська промзона. Іншим прикладом можна назвати Світлодарську дугу, коли наші військові у результаті контратаки зайняли і панівні висоти, і той лісок, з якого бойовики нас обстрілювали. Такі ж дії були і по кількох пунктах на Маріупольському напрямку", – розповів генерал.

При цьому він зауважив, що Збройні сили України діють, виходячи з міжнародних угод, зокрема, Мінських домовленостей від вересня 2014 року. Однак, на даний момент близько 1,5 тисячі кілометрів української території вздовж лінії розмежування, перебуває під контролем бойовиків.

"Але, в цілому, за ці три роки ми завжди залишаємо за собою право, і це стратегічного рівня завдання, звільнити не тільки ці території уздовж лінії розмежування, а принципово всю територію. Але є питання реалістичного підходу", – зауважив Романенко.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...