"Мисливець" на скреп: В Україні провели випробування техніки, оснащеної сучасним бойовим модулем (фото)

БМП-1УМД "Мисливець" може використовуватись не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономна бойова одиниця із дистанційним керуванням.

БМП-1УМД "Мисливець". Фото: прес-служба "Укроборонпрому".

ДП "Житомирський бронетанковий завод", який входить до складу ДК "Укроборонпром", показав можливості передової цифрової системи управління вогнем, яка встановлена на модернізованій версії БМП-1УМД та отримала назву "Мисливець". Про це йдеться у повідомленні "Укроборонпрому", передають Патріоти України.

Ця система здатна у автоматичному режимі розпізнавати та відслідковувати цілі та є одним із елементів створення роботизованих бойових модулів. Завдяки ній БМП-1УМД "Мисливець" може використовуватись не тільки як засіб транспортування та вогневої підтримки підрозділів, а й як автономна бойова одиниця із дистанційним керуванням.

Окрім того, "Мисливець" оснащений німецьким двигуном, сучасним бойовим модулем із гарматно-ракетним озброєнням та комплексом зниження помітності. "БМП-1УМД "Мисливець", попри крижаний дощ, провів стрільби на військовому полігоні у Київській області. За діями української бронетехніки спостерігав керівний склад Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства оборони України та Збройних Сил України", - йдеться у повідомленні. Зазначається, що завдяки використанню роботизованих бойових модулів значно скорочуються час відкриття вогню, бо система може самостійно розпізнати ціль та вести її на прицілі, очікуючи команди на постріл.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...