Митники втомились: Польща погрожує перекрити масовий рух авто на єврономерах в Україну

За період січень-серпень 2017-го польська сторона зареєструвала понад 2 млн перетинів кордону “евробляхами”, при загальній кількості перетинів 4,6 млн авто.

Поляки вже втомились від євроблях? Ілюстрація: соцмережі.

Влада Польщі має намір обмежити штучно створений масовий рух “блях” через кордон з Україною через велике навантаження на митників. Як повідомляє Gazeta Prawna, польське міністерство внутрішніх справ і Адміністрація Польщі зазначають, що автомобілі зареєстровані у їхній країні, що знаходяться у користуванні громадян України, в залежності від пори року становлять від 38 до 45% всього прикордонного руху. Новину передають Патріоти України.

За період січень-серпень 2017-го польська сторона зареєструвала понад 2 млн перетинів кордону “евробляхами”, при загальній кількості перетинів 4,6 млн авто. Як стверджує газета, уряд Польщі вже кілька місяців добивається від влади України конкретних кроків щодо вирішення даного питання. У свою чергу українська сторона повідомила, що в даний час “триває робота над юридичним врегулюванням цієї ситуації”, після завершення якої польська влада будуе проінформована.

Як повідомлялося, раніше офіційний Київ звернувся до литовських митників із запитом про перевірку законності ввезення в Україну нерозмитнених автомобілів. Литовська Республіка у свою чергу заявила, що не починала будь-яких розслідувань.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...