​На Буковині суд засудив священика, котрий приклався до чоловіка, який прагнув навернути його в іншу віру

Минулого тижня Путильський районний суд намагався встановити істину у силовому протистоянні між двома представниками різних релігійних течій.

Зокрема, за матеріалами кримінального провадження було достовірно з’ясовано, що 54-річний православний священник з Вижницького району близько 16.00 години 7 квітня ще 2014 року, повернувшись додому, на подвір’ї власного господарства побачив незнайомця, який, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Буковинську Правду».

Як з’ясувалося, незваний гість сповідує релігію Свідків Єгови і прибув до містечка Вашківці, щоб проповідувати свою віру та запросити мирян на релігійний обряд, що мав пройти тут наступного тижня.

Про це повідомляє Територіальне управління Державної судової адміністрації України в області. Розмова «опонентів» проходила на підвищених тонах і завершилась тим, що господар зацідив кулаком «гостю», спричинивши закриту черепно-мозкову травму, яка, згідно висновку судових медиків, призвела до короткочасного розладу здоров’я потерпілого. Сповідник тоталітарної секти звернувся до окуліста та невропатолога, а також пройшов медико-реабілітаційний курс у неврологічному відділенні Вижницької районної лікарні.

Незважаючи на заперечення підсудним своєї провини, батюшку визнали винним. І за скоєне служителі Феміди призначити фігуранту штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів - 170 000 гривень. Цим же вердиктом пан-отця зобов’язано відшкодувати потерпілому 732 гривні за спричинену матеріальну та 3 тис. 500 гривень за нанесену моральну шкоду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...