"На голову набросили мешок и отвезли воевать": Полонений диверсант "ДНР" розказав, де республіка бере "гарматне м'ясо"

Представника бойовиків затримали, коли він підійшов майже впритул до українських позицій під прикриттям мінометного вогню.

Ілюстрація:qha.com.ua

У ніч з вівторка на середу бойовики терористичного угруповання "ДНР" обстріляли позиції українських військових зі 120 мм мінометів, які повинні бути відведені згідно з Мінськими угодами. Військові розповідають, що всього терористами "ДНР" було випущено близько 30 мін, деякі потрапили в озеро, що розташоване біля позицій силовиків, а решта розірвалася над військовими. Про це пише Преса України, інформують Патріоти України.

Силовики не втрачаючи часу окопуються як можна глибше, щоб мінімізувати небезпеку від ворожого обстрілу. Військові стверджують, що вже навчилися рити окопи з урахуванням особливостей місцевості та тактики бою.

"Рилися окопи з урахуванням виходу на дві сторони, щоб хлопцям було зручніше, щоб вони в окопах не стикалися в разі проходу групи", - розповів військовий.

Після невдалої атаки терористів "ДНР" українським силовикам вдалося затримати одного з ворожих диверсантів, який підійшов майже впритул до позицій силовиків під прикриттям мінометного вогню.

"Як він пояснив, коли в 2014 році було повстання в Маріуполі, йому на голову накинули мішок і відвезли в Донецьк, де там змусили рити окопи, а потім вже примусово змусили його взяти в руки зброю і воювати проти України, проти нас", - розповів військовослужбовець з позивним "Шаман".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...