На хвилі допінгового скандалу: У МОК зробили нову заяву щодо Олімпіади в Сочі

​МОК буде готова висунути звинувачення росіянам у допінгу після отримання результатів перевірок проб.

Допінгові проби. Ілюстрація:24 Канал

Комісія Міжнародного олімпійського комітету зібрала достатньо доказів, щоб пред'явити звинувачення в допінгу декільком російським спортсменам, які брали участь в Олімпіаді 2014 року в Сочі. Про це пишуть Крим.Реалії, передають Патріоти України.

Глава комісії Денис Освальд розраховує через кілька днів отримати результати перевірок п'ятдесяти контейнерів з пробами. Разом з іншими доказами вони повинні показати, чи намагалася Росія приховати вживання спортсменами заборонених речовин.

Розслідуванням порушень займаються дві спеціальні комісії Міжнародного олімпійського комітету. Вони обіцяли надати результати роботи до кінця року. Від їхніх висновків залежить участь російських спортсменів у зимовій Олімпіаді в Пхенчхані в 2018 році. Глава Олімпійського комітету Росії Олександр Жуков заявив, що карати треба конкретних винних.

14 вересня національні антидопінгові агентства сімнадцяти країн, в тому числі США і Великобританії, вимагали усунути Росію від Олімпіади в зв'язку з допінговим скандалом. Доповідь незалежної комісії Річарда Макларена про державну підтримку допінгу в Росії була опублікована два роки тому.

Російський віце-прем'єр Віталій Мутко заявив у вересні, що Росія ніколи не визнавала і не визнає участь влади і спецслужб в приховуванні позитивних допінг-проб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...