"На кого руку подняли, ироды?": "ДНР" захопила російський метзавод

​Ватажок терористів Захарченко заявив, що на базі підприємства "Мечел" буде створено "Юзівський металургійний завод".

Бойовики "ДНР" захопили завод, що належить російському "Мечелу". Ілюстрація:pravdaurfo.ru

Російська гірничо-металургійна компанія "Мечел" повідомила, що отримала розпорядження від так званої влади "ДНР" про введення тимчасової адміністрації на майно "Донецького електрометалургійного заводу" (ДЕМЗ), розташованого на окупованій території. Про це повідомляється на сайті компанії, передають Патріоти України.

Розпорядження ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, датоване 25 червня 2016 року, опубліковано на сайті так званого "кабміну ДНР". У ньому говориться, що на базі підприємства буде створено "Юзівський металургійний завод", а все майно перейде до нього.

"В даний час компанія "Мечел" здійснює юридичну експертизу ситуації, що склалася і, в разі необхідності, вживатиме всіх заходів для захисту своїх прав та інтересів в установленому законом порядку. Дані події не здійснять істотного впливу на фінансові результати компанії, оскільки виробнича діяльність на ДЕМЗ була зупинена в 2012 році, і компанія створила повний резерв під знецінення ДЕМЗ за підсумками 2013-2014 років", - наголошується в повідомленні.

Російське інформагентство РИА Новости пише, що "влада ДНР" готова повернути майно "Мечела", якщо російська компанія відновить роботу підприємства.

Як відомо, в 2014 році "Мечел" планував продати ДЕМЗ його колишньому власнику Вадиму Варшавському за $80 млн. Тоді повідомлялося, що підприємець не знайшов потрібної суми, в результаті чого компанія продовжила пошук покупців.

"Мечел" офіційно володіє ДЕМЗ з 2011 року. Підприємство, яке здатне виробляти 1 млн тонн сталі на рік, було придбано за $537 млн, які необхідно виплачувати рівними щомісячними платежами протягом 7 років.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...