"На Майдані загинуло семеро моїх друзів": Український розвідник пояснив, чому облив "зеленкою" екс-главу СБУ

Адвокат Олександра Щеголева намагається наполягати на тому, що справа проти її підзахисного - це політичне переслідування.

Максим Ярош. Фото: Новий регіон.

Український розвідник Максим Ярош облив зеленкою колишнього керівника київського СБУ часів Майдану Олександра Щеголева і його адвоката в Шевченківському райсуді Києва, де проходило підготовче засідання. В інтерв'ю Новому Регіону Максим розповів, що спонукало його це зробити, передають Патріоти України.

«Ему ему тогда подчинялось все СБУ Киева, в том числе и спецназ – группа «Альфа». Более того, его бывшие коллеги сами рассказывали мне это, так что я знаю информацию не только из прессы. Именно Щеголев предложил сделать «кольца» спецназа СБУ вокруг Майдана. Первое кольцо сжимается и занимается расстрелами, второе – собирает и вывозит тела. Операция называлась «Бумеранг».

Прокурор запрашивает ему пожизненное, а адвокат добивается, чтобы его отпустили. Более того, она прямо в суде смеялась, говоря о погибших, поэтому я вылил зеленку и на нее тоже. Семерых из погибшей во время расстрелов «Небесной сотни» я знал лично. Меня тоже ранили в те дни гранатой, а потом еще выстрелили дробью. Но, в отличие от семи моих друзей, я хотя бы остался жив», - розповів Максим.

Нагадаємо: у вчорашньому засіданні суд продовжив термін утримання Щеголева під вартою до 24 квітня і направив справу до Апеляційного суду Києва для визначення територіальної підсудності. Це вже четверте продовження терміну утримання під вартою для Щеголева. Рішення про арешт колишнього глави СБУ прийняли 21 липня. Його захист не погодився з таким запобіжним заходом і трактував це як політичне переслідування.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...