На підтримку Telegram: У РФ хакери зламали сайт "Росприроднагляду"

Під час спроби зайти на офіційний сайт відомства починає грати пісенька із мультсеріалу "Фіксики".

Ілюстрація:Українські Новини

Офіційний сайт "Росприроднагляду" зламали хакери. Про це пише Гордон, інформують Патріоти України.

Під час спроби зайти на нього починає грати пісенька "Помогатор" із мультсеріалу "Фіксики" і з'являється картинка з мультиплікаційним зображенням "Роскомнагляду", який намагається спалити інтернет за допомогою блокувань.

Поряд зображено собаку-маскота – вигаданого засновником Telegram і соцмережі "ВКонтакте" Павлом Дуровим персонажа. Картинка є гіперпосиланням на канал "L1TH1UM" Telegram.

Субдомени сайту недоступні.

Як відомо, 16 квітня 2018 року Роскомнагляд почав блокувати доступ до Telegram на території Росії. До цього власники месенджера відмовилися надати спецслужбам РФ ключі для декодування повідомлень.

Дуров закликав російських користувачів не видаляти і не перевстановлювати Telegram. Він пообіцяв, що месенджер буде використовувати вбудовані методи обходу блокувань, які не потребують дій користувачів. Водночас він визнав, що не гарантує доступності сервісу без використання віртуальних приватних мереж (VPN).

Роскомнагляд для повної заборони месенджера заблокував IP-адреси компаній Amazon і Google, хостинг яких використовує Telegram. Через такі дії регулятора постраждали додатки Microsoft, MasterCard, Twitter, Viber та інших організацій, що мали доступ до тих самих серверів, уточнювало "Радио Свобода".

19 квітня Дуров повідомив, що Telegram і далі залишається доступним російським користувачам. Він також подякував тим, хто "бере участь у цифровому опорі".

22 квітня у низки російських користувачів перестав працювати Google. Цього дня росіяни взяли участь у акції, присвяченій сьомому дню блокування Telegram, – вони запускали паперові літачки.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...