На уламках літака Качиньського знайдено сліди вибухівки, - польська розвідка

Чотири співробітники польської розвідки брали участь у підготовці візиту Качиньського до Росії, один із них також загинув в авіакатастрофі.

На місці авіакатастрофи президентського літака. Фото: Укрінформ.

Польська розвідка знала про наявність слідів тротилу на уламках літака президента Польщі Леха Качиньського, який розбився під Смоленськом. Про це йдеться в статті видання Gazeta Polska, яку буде опубліковано 9 листопада, передають Патріоти України із посиланням на Цензор.НЕТ.

У статті йдеться про те, що чотири співробітники польської розвідки брали участь у підготовці візиту Качиньського до Росії, один із них також загинув в авіакатастрофі. За даними видання, вони були співробітниками міністерства закордонних справ Польщі, і майже відразу після катастрофи літака їм стало відомо, що "на уламках Ту-154М є вибухові речовини".

Однак ця інформація не була використана. Зараз польська прокуратура з'ясовує, чи не було скоєно злочин у зв'язку з даною інформацією. Слідство проводиться таємно. Раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що слідству вдалося відтворити електронну переписку, що стосується організації візиту в Катинь президента Польщі Леха Качиньського.

Нагадаємо, міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич 4 лютого підписав документи, які дали можливість поновити розслідування смоленської катастрофи, що сталася 10 квітня 2010 року. За рішенням міністра в рамках Комісії державної авіації з розслідування авіакатастроф створено підкомісію, яка проведе нове розслідування катастрофи президентського літака Ту-154М під Смоленськом.

До складу комісії з розслідування смоленської катастрофи увійшла 21 особа. Її очолив інженер-конструктор Вацлав Берчинський, який вважав, що причиною розпаду літака став величезний тиск усередині його кабіни. Раніше Вацлав Берчинський брав участь у роботах парламентської групи з питань розслідування смоленської катастрофи.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...