"На Заході починають розуміти відмінність України від Росії", - французький політолог

Однак європейці все ще дуже мало знають про Україну.

Лоран Шамонтен. Фото: Апостроф.

Населення Європи поступово починає помічати відмінності між Україною і Росією, але перспективи країни в ЄС все ще туманні. Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів французький політолог і публіцист Лоран Шамонтен, передають Патріоти України.

"Треба сказати, що поступово мої співвітчизники розуміють, що Україна і Росія – це дві різні країни. Є прогрес, і в цьому плані були етапи. Наприклад, Помаранчева революція була одним з перших. І, звичайно, під час Євромайдану люди не могли не побачити, що щось відбувається, і Україна однозначно є новим актором у міжнародному житті. Голос України голос Росії – не одне і те ж. Є зміни, це однозначно", - зазначив політолог.

При цьому Шамонтен зазначає, що європейці все ще дуже мало знають про Україну. Політолог також вважає, що європейські перспективи України на даний момент невідомі. "Звичайно, ще рано говорити про успіх реформ. Треба бути обережно оптимістичними. Але якщо вийде, то через десять років Україна може бути частиною Європи. Тільки тут потрібно враховувати, що сама Європа має суттєві проблеми – з цієї точки зору перспективи не такі зрозумілі. У всякому разі, що б не сталося, Україна буде сильним партнером ЄС як мінімум", - резюмував експерт.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...