На зароблені гроші робитимуть техніку для України: Незабаром у ЗСУ постачатимуться новітні "тайські танки"

​За даними гендиректора "Укроборонпрому", реалізація "тайського контракту" дозволила Україні отримати певні валютні надходження до бюджету.

Танки "Оплот". Ілюстрація:vesti-ukr.com

Контракт на постачання основних бойових танків "Оплот-Т" до Королівства Таїланд успішно завершено. Крайня партія бойових машин успішно витримала випробування у присутності замовників і ближчим часом буде направлена до країни дислокації. Про це заявив генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін після завершення випробувань, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

"Контракт виконувався попри нечесну конкуренцію та військову агресію Росії. Ми вдячні нашим стратегічним партнерам із Таїланду за мудре розуміння проблем, з якими зіткнулась Україна, і за віру, що Україна здатна подолати штучні перепони, зведені на шляху наших взаємин", – наголосив Букін.

За його словами, реалізація «тайського контракту» дозволила Україні отримати валютні надходження до бюджету та завантажити виробничі потужності підприємств Концерну.

"Із завершенням експортного контракту з Таїландом Концерн налаштовується на виробництво танків для ЗСУ. БМ «Оплот», прийнятий на озброєння ще 2009 року, вимагає оновлення деяких комплектуючих. Адже за цей час з’явилися важливі технологічні інновації.

Водночас Збройні сили та підприємства «Укроборонпрому» отримали досвід застосування військової техніки у зоні АТО. Ми готові інтегрувати в «Оплоти» для української армії технології, опрацьовані з урахуванням бойового досвіду. Ідеться про передове цифрове оснащення, зокрема, прицільний комплекс та систему управління вогнем", – зазначив Букін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...