НАБУ нагрянуло на авіакомпанію Коломойського

У НАБУ метою обшуку назвали вилучення документів, які підтверджують те, що МАУ заборгувала державі близько 150 млн гривень, які повинна була виплатити до спеціального фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність.

Ілюстрація:www.20khvylyn.com

Співробітники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) проводять обшук в офісі підконтрольної колишньому губернатору Дніпропетровської області, бізнесменові Ігорю Коломойському найбільшої авіакомпанії країни "Міжнародні авіалінії України" (МАУ). Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

У НАБУ метою обшуку назвали вилучення документів, які підтверджують те, що МАУ заборгувала державі близько 150 млн гривень (понад $ 6 млн), які повинна була виплатити до спеціального фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях.

"У процесі попереднього розслідування встановлено, що посадовими особами Державної авіаційної служби України створювалися умови для несплати таких зборів і не вживалися заходи для погашення зазначеної заборгованості. Авіакомпанія відмовилася добровільно надати документи на вимогу НАБУ. Відповідно в установленому законом порядку детективами НАБУ і прокурорами САП було отримано постанову суду на проведення обшуку", - підкреслюється в повідомленні відомства.

У НАБУ також пояснили, що обшук в авіакомпанії проводиться в рамках досудового розслідування за фактом зловживань посадових осіб Державної авіаційної служби, через які «окремі приватні перевізники» отримували неправомірну вигоду.

У самій авіакомпанії дії НАБУ назвали "неприкритим тиском на бізнес" і спробою залякати колектив компанії. У повідомленні МАУ підкреслюється, що компанія почала підготовку запитаних НАБУ документів негайно після отримання запиту, що надійшов увечері 13 червня, проте вже вранці 14 червня офіс був заблокований групою автоматників в балаклавах.

"На даний момент співробітники авіакомпанії заблоковані на поверхах, їх переміщення обмежене, в робочих кабінетах проводяться обшуки. Доступ до засобів зв'язку і робочих місць співробітників в даний час обмежений. Подібне незаконне втручання в роботу авіакомпанії є продовженням ланцюжка заходів, спрямованих на те, щоб змусити МАУ відмовитися від своєї юридичної позиції і оплатити авіаційні збори, суперечка про законність яких в даний час розглядається в суді", - зазначається в повідомленні МАУ.

Про те, що мільярдер Коломойський є одним з кінцевих бенефіціарів МАУ, влітку минулого року заявив глава наглядової ради авіакомпанії Арон Майберг.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...