НАБУ проводить обшук в офісі нардепа Онищенка, - телеканал "112"

Обшук проводять приблизно 5-6 детективів, він триває вже близько трьох годин.

Нардеп Олександр Онищенко. Фото: argumentua.com.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшук в офісі народного депутата групи "Воля народу" Олександр Онищенко. Про це з місця подій повідомляє кореспондент телеканалу 112 Україна, передають Патріоти України.

"Зараз в офісі народного депутата Онищенко проходить обшук, за нашими спостереженнями, це співробітники НАБУ, принаймні так написано у цих чоловіків на шевронах", - говорить кореспондент. Про ситуацію розповів помічник депутата Олександр Сергієнко: "В половині десятого ми прийшли на роботу, але нас не пустили, ми вже побачили, що є представники НАБУ, вони не надали ані постанови, ані жодного документа, і мене, як помічника народного депутата, який зобов'язаний бути присутнім у приміщенні, коли проводиться обшук або виїмка, не допустили в це приміщення. Також не надали жодних документів, які б свідчили про те, що вони в офісі знаходяться законно. Також хотів би відзначити, що, наскільки мені відомо, Олександр Романович 2 дні тому перебував у НАБУ, у нього питали певну інформацію про Мартиненко. А також хотіли, щоб він надав певні свідчення з нього. Оскільки він відмовився це робити, ми ось такі наслідки".

За словами помічника нардепа, обшук проводять приблизно 5-6 детективів, і охорони десь 7 осіб. "Незрозуміло чому проводяться слідчі дії саме у громадській приймальні народного депутата. Більше того, хотів би зазначити,у громадської приймальні є особливий порядок доступу до цих документів. В даному випадку рішення ВРУ щодо цього не було, і це є грубим порушенням всіх законів України ", - заявляє помічник депутата.

У той же час, за словами колеги Онищенко по депутатській групі Сергія Мельничука, обшук може бути пов'язаний з неголосуванням вчора в Раді проекту закону про спецконфискации. "Я пов'язую це, в першу чергу з тим, що вчора ми не стали голосувати за той закон, який рекламують, що це закон про повернення коштів Януковича", - заявив Мельничук. Зазначимо, що НАБУ обіцяє представити свій коментар щодо обшуку в Онищенко о 14:00.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...