"Найбільш активні провокатори, які хочуть дестабілізувати ситуацію, – це представники Опоблоку": Шкіряк попередив одеситів про небезпеку

Представники Опозиційного блоку намагаються використовувати пам'ять про загиблих у пожежі в одеському Будинку профспілок у 2014 році для досягнення власних цілей.

Зорян Шкіряк. Фото: unn.com.ua.

Антиукраїнським силам не вдасться реалізувати провокацій, які вони запланували на травневі свята в Одесі і інших містах країни. Про це заявив у коментарі виданню "ГОРДОН" радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передають Патріоти України.

"На травневі свята російські спецслужби і внутрішні деструктивні сили вже традиційно намагаються реалізувати свої провокації з метою дестабілізації ситуації в Україні. Можу запевнити, що їм це не вдасться. На сьогодні ситуація і у всій Україні, і зокрема в Одесі, під контролем правоохоронних органів. Ми готові до будь-яких викликів. Щоб захистити мирних громадян, Нацгвардія, СБУ і Нацполіція вживуть усіх необхідних засобів, визначених законом і Конституцією. Це не наше право, а наш обов'язок", – зазначив Шкіряк.

Він наголосив, що в Україну намагаються проникнути провокатори з інших країн, зокрема з Росії. "Зараз в Одесі та інших регіонах проводять контртерористичні заходи. Зокрема, у районі Куликового поля було знайдено рюкзак із вибухівкою. Наші співробітники тут спрацювали дуже оперативно і, по суті, попередили імовірний теракт. Правоохоронні органи працюватимуть у посиленому режимі до кінця травневих свят. В Одесі було залучено бронетехніку, спецпідрозділи Нацполіції і Нацгвардії. На кордоні в нас було проведено низку затримань. Наприклад, люди з РФ, Білорусі та Киргизстану намагалися провести в країну антиукраїнську літературу", – підкреслив співрозмовник.

За його словами, представники Опозиційного блоку намагаються використовувати пам'ять про загиблих у пожежі в одеському Будинку профспілок у 2014 році для досягнення власних цілей. "Найбільш активні провокатори, які хочуть дестабілізувати ситуацію в Одесі, – це представники Опоблоку. Вони цілеспрямовано маніпулюють свідомістю громадян. Саме вони використовують горе людей у своїх політичних інтересах. Це піар на крові, танці на кістках. Трагедія 2 травня відбулася якраз через дії внутрішніх антидержавних сил, які працюють за вказівкою Кремля. Хочу нагадати, що тоді проросійські бойовики розстріляли шістьох українських патріотів. Відповідальність за події в Будинку профспілок також лежить на політиканах, дії яких спрямовані на розвал України", – заявив Шкіряк.

На його думку, слідству вдасться з'ясувати обставини трагедії 2 травня 2014 року в Одесі. "Замовниками та організаторами того кривавого шабашу був безпосередньо президент РФ Володимир Путін і його радник Владислав Сурков, а також куратори проекту "Новоросія" Констянтин Затулін і Сергій Глазьєв. Що стосується розслідування, то я впевнений, що всіх винних буде покарано. Зараз 18 людей перебувають у розшуку. Сумнівів у тому, що цей злочин організували російські спецслужби, у мене немає", – зазначив співрозмовник.

За його словами, найвищий рівень терористичної загрози на травневі свята фіксують у південних і східних областях країни. "Україна постійно перебуває у стані терористичних загроз протягом останніх трьох років. Така реальність. Якщо говорити конкретно про травневі свята, то тут, насамперед, під загрозою південні і східні регіони країни. Це стосується Одеської, Миколаївської, Херсонської, Харківської, Луганської, Донецької та Запорізької областей. Особливу увагу ми приділяємо Маріуполю. Я б радив людям ігнорувати будь-які заклики Опоблоку. А самій політичній силі хочу нагадати про кримінальну відповідальність у разі посягання на територіальну цілісність України. Ми будемо діяти жорстко і адекватно. Провокації не пройдуть", – підкреслив Шкіряк.

Він закликав одеситів не брати участі в заходах, організованих Опозиційним блоком. "У разі будь-яких підозр ми просимо громадян оперативно звертатися до правоохоронців. Також я сподіваюся, що патріоти не будуть реагувати на можливі провокації антидержавних сил. У випадку, якщо будуть виявлені якісь провокатори, ми теж просимо людей повідомляти про них правоохоронцям. А одеситів ми наполегливо закликаємо не брати участі в піар-акціях Опоблоку. Мирно вшанувати пам'ять загиблих ніхто і ніколи забороняти не буде – це конституційне право будь-якого громадянина. І ми його будемо захищати. Але водночас дуже важливо не дозволити представникам Опоблоку маніпулювати своїми почуттями і емоціями", – резюмував співрозмовник.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...