Найбільший після флагмана ВМС: З'явилося відео з доку, де будують корвет для українського флоту

Корабель почали будувати ще в 2010 році. Тоді вартість оцінили в $280 млн. Будівництво заморозили восени 2014 по причині перерозподілу фінансування для Збройних сил України.

Корвет проекту 58250, який будують в Миколаєві на Чорноморському суднобудівному заводі, знаходиться на етапі, готовому до з'єднання секцій корабля. Відео з доку виклав на Youtube Український мілітарний портал, передають Патріоти України.

Корабель почали будувати в 2010 році. Тоді вартість оцінили в $280 млн. Будівництво заморозили восени 2014 по причині перерозподілу фінансування для Збройних сил України.

На відео видно, що у корабля готові секції до з'єднання. Всього їх у нього 11 штук. Це близько 17% всього обсягу робіт з будівництва корабля, хоча корпус готовий на 80%.

Водотоннажність - 2650 т. Довжина - 113 м. Екіпаж - 110 осіб. Озброєння - протикорабельні ракети, артилерійські установки і два торпедні апарати.

В кооперації в його будівництво залучені 117 підприємств, серед яких 14 іноземних компаній з 8 країн. З ними діють контракти на поставку артилерійської установки середнього калібру, артилерійської установки малого калібру, головних дизельних двигунів, дизель-генераторів.

По завершенню робіт він повинен виглядати так:

"Корвет будемо добудовувати. У нього вклали багато коштів, і він реально потрібен. Є проблеми із закупівлею озброєння для нього, але все це можна вирішити. Головне, що є воля керівництва країни на проведення модернізації флоту і закупівлю нових зразків озброєння", - говорить голова ВМСУ Ігор Воронченко.

Недобудований ракетний крейсер "Україна" продадуть, щоб розрахуватися з боргами суднобудівного заводу в Миколаєві. Такий указ видав президент Петро Порошенко, заявляє Олександр Бонь, заступник губернатора Миколаївщини.

Крейсер почали будувати в 1984 році на суднобудівному заводі ім. 61 комунара. Після розпаду СРСР крейсер 1 жовтня 1993 року передали Україні. На той час готовність корабля становила близько 75%.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...