Найманця, який допомагав бойовикам "ЛНР", засудили у Білорусі

Найманця було засуджено до двох років колонії, тоді як прокуратура вимагала від 5 до 8 років позбавлення волі.

Ілюстрація:itstactical.com

У Білорусі засудили жителя Гомеля Віталія Котлобая, який займався "інформаційною роботою" на бойовиків терористичної "ЛНР". Про це повідомив Белсат, інформують Патріоти України.

Найманця було засуджено до двох років колонії, тоді як прокуратура вимагала від 5 до 8 років позбавлення волі. Один з бойовиків розповів про те, що Котлобай не брав участі в бойових діях.

"Віталій проходив строкову службу в білоруській армії як зв'язківець, тому його і призначили займатися комп'ютерами. На передову він взагалі не виїжджав, участі в бойових діях не брав!", - заявив він.

Бойовик також зазначив, що на окупованих територіях "гостра проблема - наркоманія, от він (Котлобай) і розробляв рекламу, відео різні проти наркотиків".

Влітку 2017 Котлобай вирішив повернутися в Білорусь, але його було заарештовано через кілька місяців.

Важливо відзначити, що Котлобай засуджений за ч. 1 ст. 361-3 КК (участь на території іноземної держави в збройному формуванні або збройному конфлікті, військових діях, вербування або підготовка осіб до такої участі), але без ознак злочину по ст. 133 КК (найманство).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...