Нахабство - друге щастя: Росіяни вимагають у ЄС скасувати санкції через турбіни Siemens

При цьому російська компанія посилається на Арбітражний суд Москви, який має винести "справедливе рішення", а також "букет" інших "поважних причин".

У окупованому Криму не можуть обійтися без турбін Siemens. Фото: Рейтерс.

Російська компанія "Технопромекспорт" подала позов у суд Європейського Союзу з вимогою скасувати санкції, що були накладені на компанію у зв'язку з поставками турбін Siemens в окупований Крим. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на офіційний журнал Ради ЄС, передають Патріоти України.

У своєму зверненні позивачі заявляють про те, що факт порушення контракту з компанією Siemens "Технопромекспортом" ще не встановлений у судовому порядку, оскільки Арбітражний суд Москви ще не виніс свій вердикт, а слухання тривають.

Крім того, позивачі вважають, що відомості, на підставі яких компанію звинуватили у постачанні турбін у Крим, отримані з анонімних джерел і повідомлень ЗМІ. Також, на думку позивачів, згідно з міжнародним законодавством, від Росії потрібно забезпечення "безпечних і безперервних" поставок енергії на півострів, тому у скандальній справі присутня і гуманітарна складова, що не було прийнято до уваги при прийнятті рішення Євросоюзом про розширення санкцій.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...