"Нам он не нужен ни в каком виде": Земляки Жиліна не хочуть, щоб його поховали у Харкові

Сумний приклад Луганська і Донецька, які опинилися в зоні бойових дій в першу чергу завдяки сепаратистам і путінським військовим, які заблукали, протверезив уми жителів "першої столиці".

Євген Жилін тепер Харкову не потрібний. Фото: 112 Україна.

Схоже, лідер "Оплоту" назавжди став небажаним гостем в "першій столиці" України, своєму рідному місті - земляки не згодні навіть прийняти його труп. Жителі Харкова не в захваті від ідеї проведення в своєму місті похорону скандально відомого сепаратиста Євгена Жиліна, недавно застреленого під Москвою. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на місцеві видання.

Як пишуть місцеві видання, що проводили опитування, харків'яни пригадують Жиліна весною 2014 року, коли місто завдяки йому і соратникам по "Оплот" буквально висіло на волоску від утворення "ХНР" і бойових дій. "Пусть его (Жилина, – ред.) хоронят где угодно, только не в Харькове. Нам он не нужен ни в каком виде", – заявили мешкнці міста.

Варто зазначити, що багато жителів російськомовного Харкова в ті часи дійсно ностальгували за СРСР і були не проти приєднатися до Росії. Однак сумний приклад Луганська і Донецька, які опинилися в зоні бойових дій в першу чергу завдяки сепаратистам і путінським військовим, які заблукали, протверезив уми жителів "першої столиці". Зараз вони хоч і охоче лають "київську хунту" (часто - небезпідставно), але в Росію вже не поспішають з такою швидкістю, як два з половиною роки тому, і "ХНР" за великим рахунком згадують тільки в кошмарних снах.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...