"Нам в приказном порядке сказали стучать на всех, кто будет говорить что-то против "ЛНР" и России", - мешканка Луганська

Бойовики тероризують мирних мешканців питаннями на тему: чи не з'являлися сумнівні особистості, що говорять жителі або хто "розводить антиросійську пропаганду", вважаючи, що при Україні було набагато краще.

У окупованому Луганську. Фото: соцмережі.

Поліція "ЛНР" з управителями будинків і старшими по під'їздах проводить примусові бесіди і змушує луганчан "стукати" на тих, хто критикує місцеву "владу", погано відгукується про Росію і говорить про те, як при Україні жилося краще. Після проведення таких інструктажів всіх присутніх змушують розписатися в спеціальному журналі, передають Патріоти України з посиланням на Диалог.

Пенсіонерка Тетяна з окупованого Луганська пише, що є старшою у багатоквартирному будинку. До неї постійно навідується дільничний, тероризує жінку питаннями на тему: чи не з'являлися сумнівні особистості, що говорять мешканці або хто "розводить антиросійську пропаганду", вважаючи, що при Україні було набагато краще. "Нам в приказном порядке сказали стучать на всех тех, кто будет говорить вещи, идущие вразрез с политикой руководства "ЛНР", - повідомила пенсіонерка.

Ще один луганчанин на ім'я Сергій розповів про свого друга, який до окупації Луганська в відділенні українського банку оформив собі кредитну картку з великою кредитною лінією. Після цього він почав скуповувати все підряд, продукти харчування, техніку, одяг. "А потом пришли в Луганск оккупанты, и мой знакомый решил, что ничего отдавать не надо. Потом увидел, как в Крыму российские коллекторы стали выбивать долги украинских банков. Он не нашел ничего лучшего, как перекраситься. Теперь в соцсетях он говорит о том, какая плохая Украина, и как хорошо живется при "ЛНР", - розповів Сергій.

Луганчанин Ігор провів серед 30 своїх знайомих тест про те, які асоціації у його знайомих викликає прізвище Плотницького. "Три человека ответили: глава, все остальные четко - вор", - зазначив луганчанин.

"Слышно лишь тех, кто кричит, и из-за этого складывается впечатление, что на Донбассе все "сепары"", - говорит пенсионерка Марина. – Но поймите, тех, кто за Украину, тут большинство (и становится еще больше). Но мы не можем открыто говорить о своих взглядах. Это опасно", - зізнається луганчанка.

Їй боляче усвідомлювати той факт, що деякі українці сприймають людей, які живуть на Донбасі, стереотипно. "Недавно смотрела по телевизору сюжет журналиста, выехавшего из оккупированного Донбасса. Он говорил, что в Луганске и Донецке остались только сепаратисты и пособники террористов. И поэтому надо от нас отказаться вовсе. Но я считаю, что тот, кто так говорит, сепаратист сам. Тот, кто призывает Украину отказаться от восточных территорий - самый настоящий пособник боевиков", - резюмувала мешканка окупованого міста.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...