Напруга між місцевими та новоприбулими зростає: Навіщо Кремль масово звозить до Криму росіян (відео)

Кримчан замінюють на росіян в першу чергу в судах та прокуратурі та віддають їм найвищі посади в органах, адже ті, хто ухвалюють рішення, повинні бути керовані.

Ілюстрація:Islam.in.ua

За 4 роки до Криму переїхало 100 тисяч людей, офіційно повідомляють російські статисти. Пік переселення був у 2015 році. Варто зазначити, що в 2016 році переселенців було більше, ніж в рік анексії. Але насправді росіян в Криму значно більше, ніж показують офіційні цифри. Їх, за даними різних експертів, від 160 до 270 тисяч. Про це йдеться на сайті каналу 24, передають Патріоти України.

Сама анексія півострова сприяла масовим переїздам до Криму. Чимало росіян вирішили оселитися там, бо вважають його своїм. Багато хто змінив північні краєвиди на кримські, такі спостереження Сергія із Петербургу.

"Із 2014 року люди із Сибіру їдуть до Криму. Вони спочатку їхали до Краснодару, а зараз активно заселяють півострів. Іноді складається враження, що пів Сибіру вирішили переїхати,"– зазначив Сергій.

Кримчан замінюють на росіян в першу чергу в судах та прокуратурі та віддають їм найвищі посади в органах, адже ті, хто ухвалюють рішення, повинні бути керовані. Також до Криму переводять багато військових пенсіонерів із північних регіонів Росії. Також існує ще одна програма для заохочення до переїзду вчителів та медиків. Лікарям обіцяють 17 тисяч доларів, аби вони придбали собі землю чи житло, якщо вони приїдуть працювати у кримські села.

За таке заміщення населення за міжнародними нормами загрожує кримінальна відповідальність. Факти таких правопорушень збирають і українські правоохоронці та правозахисники, і прокурори міжнародного суду.

Кримчани не задоволені таким великим переселенням росіян на півострів. Місцеві експерти вже кажуть про соціальну напруженість в Криму. У так званому Міському уряді Севастополяна керівних посадах севастопольців майже не лишилось і місцевих це дратує. Однак і нові кримчани задоволені не всім. Проте не зважаючи на високі ціни, соціальні конфлікти і незручності їхати на півострів росіяни не припинять, вважають експерти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...