Нарешті: Панама прийняла рішення про тимчасовий арешт Каськіва

Владислав Каськів робив кілька спроб нелегально покинути територію Панами, але невдало.

Владислав Каськів. Фото: focus.ua.

Панама прийняла рішення про тимчасовий арешт екс-глави Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськіва. Про це на брифінгу, який транслював телеканал "112 Україна", заявив заступник генпрокурора Євген Єнін. Новину передають Патріоти України.

"Протягом короткого часу ми домоглися прийняттям владою Панами ордера про тимчасовий арешт Каськіва. Завдяки візиту посла України в Мексиці Спіріна, протягом 2-3 діб панамській владі був доставлений оригінал запиту про правову допомогу, де ми вимагаємо видачі Каськіва", - сказав він.

У ГПУ зазначили, що протягом 48 годин після затримання відбудеться судове слухання справи. «У ході засідання буде з'ясовано, чи йдемо ми за так званою скороченою процедурою, в разі добровільної згоди Каськіва на видачу в Україну, тоді його видадуть протягом 30 діб. У разі ухилення, буде застосована подовжена процедура, йому буде надано 60 днів для надання контраргументів панамській владі », - зазначив він.

За словами Єніна, Каськів робив кілька спроб нелегально покинути територію Панами. «Нами була отримана оперативна інформація, що дана особа планує втекти з Панами. Нами пророблялися як повітряні так і морські шляхи. За результатами скоординованих зусиль панамської влади, Владислава Каськіва і його близьких, які знаходяться разом з ним, внесли в систему впізнання зовнішності ... Була виявлена спроба Каськіва купити квиток на Кубу, однак у встановлений момент він не з'явився на посадку, де його чекали представники місцевих спецслужб», - сказав він.

Нагадаємо, що 18 серпня генеральний прокурор України Юрій Луценко вже повідомляв про затримання в Панамі колишнього голови Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислава Каськіва, який розшукується за ч. 5 ст. 191 ("Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах") і ч. 2 ст. 366 ("Службова підробка, що спричинила тяжкі наслідки") Кримінального кодексу України.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...