Наруга над могилами військових у Кривому Розі: пам'ятники вже відновили, злочинців шукає поліція

Пам'ятні знаки на могилах двох бійців АТО своїми силами і коштами відновив місцевий підприємець

Фото: www.zic.com.ua

У Кривому Розі відновили сплюндровані пам’ятники на могилах двох українських військових, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Про це повідомили родичі загиблих, інформують Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами сестри загиблого бійця Іллі Гайдука Іляни Віскаліної, пам’ятні знаки були відновлені силами й коштами одного з місцевих підприємців, який сам запропонував родичам свою допомогу.

У середу депутат Криворізької міської ради Микола Колесник також оголосив про грошову винагороду за інформацію про тих, хто вчинив наругу над могилами, в 50 тисяч гривень. Цю інформацію підтвердив і сам Колесник у своєму дописі у соцмережі. Сестра загиблого бійця вважає, що це може допомогти знайти винних у злочині. За словами Віскаліної, слідчі дії тривають, правоохоронці опитують місцевих жителів.

«Це не суто особисте – зневага до бійців, не якісь побутові речі, це вже на рівні Кривого Рогу справа. В одне провадження пов’язують повалення пам’ятників на могилі брата та Геннадія Дощенка. Решту інцидентів не пов’язують. Насправді дуже складно буде знайти, була пошукова собака, виявлені відбитки пальців, йде опитування місцевих жителів. Тобто працюють, і ми сподіваємось», – сказала Іляна.

30 серпня поліція міста повідомила, що розпочала кримінальне провадження за фактом повалення плит на могилах загиблих бійців, учасників АТО Іллі Гайдука та Геннадія Дощенка. Відомості про інцидент внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 297 ККУ (наруга над могилою).

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...