Нас неправильно зрозуміли: Білий дім уточнив інформацію щодо пом'якшення санкцій проти Росії

Мінфін США уточнив, що виданий указ чітко пояснює, які угоди американських компаній з ФСБ РФ є дозволеними і забороненими.

Шон Спайсер. Фото: АР.

Прес-аташе Білого дому Шон Спайсер в рамках брифінгу прокоментував дані, що з'явилися в американських і російських ЗМІ, про пом'якшення санкцій проти Росії. Йдеться про рішення Міністерства фінансів США, яке 2 лютого 2017 року видало указ про дозвіл деяких операцій американських компаній і ФСБ Росії, передають Патріоти України.

Як зазначив Спайсер, громадськість невірно трактує такий указ, США насправді не скасовували антиросійські санкції. В указі Мінфіну США мова йде не про скасування обмежень, а скоріше про їх уточнення. І хоча указ скоріше виглядає як дозвіл, а не як обмеження на певні операції компаній США з ФСБ РФ, цей документ «є звичайною практикою Мінфіну США». Спайсер підкреслив, що Вашингтон не послаблює санкції проти Росії, цей документ покликаний «уточнювати специфічні питання, які виникають після санкцій».

Таким чином, всі обмеження щодо Росії залишаються в силі. Мінфін США уточнив, що виданий указ чітко пояснює, які угоди американських компаній з ФСБ РФ є дозволеними і забороненими. Фактично, компаніям дозволили «запитувати, отримувати, використовувати і платити за ліцензії, сертифікати та дозволи» ФСБ РФ на IT-продукти, але сума таких угод не повинна перевищувати $ 5 000, що ніяк не суперечить введеним адміністрацією Обами санкціям.

тестова стаття з фокус.юа

середа, 8 травень 2024, 17:21

з https://focus.ua/uk/voennye-novosti/643725-zs-rf-zahopili-she-dva-naseleni-punkti-donechchini-i-prosuvayutsya-na-pivdni-deepstate-karta. RU. РОЗДІЛИ. МАТЕРІАЛИ. Підтримайте нас. ВОЄННИЙ ФОКУС РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА БИТВА ЗА ДОНБАС. Українські вій...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...