"Наша країна - наші герої": На паркані біля посольства Польщі в Києві повісили портрет Бандери (відео)

У посольстві Польщі в Україні, а також у МЗС двох країн поки акцію не прокоментували.

Активісти наочно нагадали полякам про Бандеру. Фото: скріншот з відео.

Учасники громадської організації "Чорний комітет" сьогодні, 16 лютого, повісили портрет Степана Бандери на паркані біля посольства Польщі в Києві. Про це повідомляє прес-служба організації, передають Патріоти України.

У повідомленні сказано, що причиною акції стали "відверто антиукраїнські заяви вищих чиновників Польщі. Зокрема мова йде про президента Анджея Дуду та голову правлячої партії "Право і Справедливість" Ярослава Качинського, які в ультимативній формі вимагають від України відмовитись від героїзації Степана Бандери та УПА".

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда заявляв що на теперішні взаємини Польщі та України впливає історичне минуле. Президент Польщі зазначив, що він, зокрема, просив українського колегу Петра Порошенка змінити закон, прийнятий у квітні 2015 р., яким ОУН і УПА визнаються формаціями, які боролися за незалежність України та які наділяються відповідними почестями.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...