Наслідки "маленьких переможних війн": Росія переживає найгірший період в економіці за останні 150 років

Путінський «мирний» період став одним з найкращих в економічній історії Російської Федерації, однак зараз про ці цифри варто надовго забути.

Економічна криза в РФ. Ілюстрація: Дзеркало тижня.

Зараз багато експертів порівнюють режим правління Путіна з епохою застою Леоніда Брежнєва, проте економічна ситуація в ці періоди значним чином відрізняється. Про це у своєму блозі пише російський економіст Андрій Ілларіонов, передають Патріоти України.

На його переконання, за часів Брежнєва приріст валового внутрішнього продукту в країні досягав 51,4 відсотків, в період з 2000 по 2008 роки в період «мирного» Володимира Путіна приріст досяг 90 відсотків на душу населення, проте в період з 2009 по 2016 роки приріст пішов в мінус і показав негативні цифри - мінус 2,7 відсотків. За словами економіста, це найгірший показник за останні сто тридцять років в Росії. Також Андрій Ілларіонов склав таблицю, де вказав показники валового внутрішнього продукту на душу населення під час правління всіх радянських і російських лідерів за 130 років.

Наприклад, за часів Микити Хрущова зростання валового внутрішнього продукту становило 53 відсотки, при Сталіні - 112 відсотків. При цьому Ілларіонов зазначає, що путінський «мирний» період став одним з найкращих в економічній історії Російської Федерації.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...