Насипають так само, як і насипали: Військовий експерт про те, що очікує Донбас

У найближчий тиждень ми можемо повернутися до реальних бойових дій - в плані не наступу, а обстрілів. Перемир'я немає, пояснив Олег Жданов.

Ілюстрація:ipress.ua

Протягом найближчих днів інтенсивність бойових дій на Донбасі може повернутися до серпневого рівня. Фактично реальне перемир'я припинилося 3 вересня. Напередодні вирішення питання про продовження "нормандського" формату Кремль може віддати наказ своїм бойовикам відкрити вогонь "на повну потужність". Такий прогноз у коментарі Обозревателю озвучив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Я не виключаю того, що в найближчий тиждень ми можемо повернутися до реальних бойових дій - в плані не наступу, а обстрілів. Перемир'я немає. Так, на 1-2 вересня і навіть на 3 вересня було зниження кількості обстрілів. Мабуть, День знань у них теж свято. Але зараз реально ситуація наближається до серпня місяця", - сказав він.

У цьому контексті експерт висловив сумніви в тому, що дані про активність терористів, які озвучує Генштаб ЗСУ, досить коректні. За його словами, волонтери і бійці, що знаходяться в зоні АТО, говорять про те, що "насипають так само, як і насипали".

За прогнозами Жданова, кардинальних змін в зоні бойових дій не відбудеться. У той же час він не виключив, що напередодні чергової зустрічі "нормандської четвірки" Кремль може піти на посилення обстрілів. "Путін фактично дав задній хід, він повернувся в "нормандський" формат. Тому він може дати команду відкрити вогонь на повну потужність".

Разом з тим експерт констатував, що минулий саміт "Великої двадцятки" "був на нашу користь, у всякому разі, не на користь Росії". "Жодне очікування Путіна на саміті не виправдалося. Йому чітко і ясно дали зрозуміти, що треба виконувати Мінські угоди, треба йти з Донбасу. В якому форматі - в російському або українському, - це більшою мірою залежить від нашого президента, від того, чи зуміє він висловити свою позицію в цьому питанні", - переконаний він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...