Навіщо "паритися", адже бійці і так зобов'язані "стійко переносити труднощі": Військовий експерт про переваги, котрі Міноборони надає "гібридам Путіна" над ЗСУ

Проблема стосується побутових умов, у яких живуть воїни АТО.

Ілюстрація:ru.kolo.poltava.ua

Терористи, які воюють на Донбасі, мають перевагу перед українськими військовими. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов у блозі на Обозревателе, інформують Патріоти України.

За його словами, це стосується побутових умов, у яких живуть воїни АТО. "Аномальна спека негативно впливає на бійців АТО, які несуть службу на передовому рубежі, на нульових лініях, оскільки фактично жодних засобів захисту немає. Усе, що можуть наші військовослужбовці: поставити намет або самостійно зробити навіс. Плюс питання про умови зберігання продуктів харчування практично не вирішені на сьогодні", - написав він.

Експерт констатує, що забезпечити всіх холодильниками неможливо, тому зберігати м'ясо або продукти, які швидко псуються, можливості немає.

"Звичайно, в літній час змінюється раціон бійців і їх переводять на консерви, але спека все одно на це впливає. Тому ризик підчепити інфекцію дуже високий, і тільки особиста гігієна хлопців, а також частково робота медичних служб ЗСУ трішки врятує", - пише Жданов.

Він зазначає, що статистики захворювання українських бійців у відкритому доступі немає, а тому оцінити масштаби отруєнь практично неможливо.

"Але з особистого досвіду знаю про те, що хлопці, будучи на блокпостах, страждали від харчових отруєнь: до них приїжджали медики, а потім проводилася ротація, щоб хворих солдатів відправити на карантин. Але загальні дані щодо хвороб, на жаль, Міністерство оборони України ретельно приховує.

Вони не можуть визнати, що погано забезпечують бійців АТО відповідним харчуванням у спекотні дні. Зараз українські військовослужбовці і терористи перебувають в однакових умовах, при яких можуть підхопити інфекцію. За два роки Міністерство оборони України досі не взяло на себе на 100% функцію забезпечення військ. Досі волонтери їздять, щоб допомогти армії", - стверджує військовий експерт.

Жданов вважає, що не варто забувати про те, що наші бійці перебувають в обороні і займають позиції безпосередньо на блокпостах і опорних пунктах.

"З тієї ж сторони не сидять в окопах - їхня техніка стоїть на межі зіткнення, тому вони мають можливість жити навіть у кращих умовах. У терористів фактично і польових таборів немає - живуть у населених пунктах. Тому інколи терористи в кращих умовах, ніж бійці ЗСУ", - констатував він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...