Навіть не віриться: Путін віддасть українського політв’язня

Місце відбування покарання Миколою Карпюком в Україні поки невідомо.

Микола Карпюк. Фото: Еспресо.TV.

Українського політв’язня Миколу Карпюка етапують із Чечні в Україну. Про це повідомив його адвокат Ілля Новіков після відвідування Грозненського СІЗО, передають Патріоти України із посиланням на «Радіо Свобода».

«Швидше за все, його етапують 5 грудня. Якщо ні, то 15 чи 25, у дні формування етапу. Йому надіслали ухвалу Верховного суду. Тепер ми готуватимемо касацію, писати в ЄСПЛ, усе це буде зроблено протягом грудня», – сказав адвокат.

Місце відбування покарання Карпюком в Україні поки невідомо. «Як тільки-но стане зрозуміло, куди його доправлять після карантину, я його відвідаю», – додав Новіков.

Верховний суд Чечні визнав українців Миколу Карпюка та Станіслава Клиха винними в участі у бойових діях під час Першої Чеченської війни на стороні Ічкерії проти федеральних військ. Верховний суд Росії підтвердив вирок суду першої інстанції. Крім того, суд визнав Станіслава Клиха винним в образі учасників судового процесу за заявою державного обвинувача. Наразі Клих очікує апеляцію. Адвокат Новіков вважає, що Станіслав Клих перебуватиме у Грозному до кінця року, а потім його навряд чи направлять у ту ж колонію, де буде Микола Карпюк.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...