Назад у "совок": У Росії відправлятимуть у "психушку" за анекдоти в соцмережах

Так звані "експерти" в РФ можуть трактувати анекдот або допис у мережі, як прояв екстремізму та розпалювання ворожнечі.

Невський районний суд Санкт-Петербурга 20 серпня розпочав розгляд справи Едуарда Нікітіна, обвинуваченого в екстремізмі за пости у "ВКонтакте". Про це повідомляють Патріоти України.

Адвокат Максим Камакін, який представляє інтереси Нікітіна, повідомив, що приводом для звинувачення в екстремізмі стали карикатура і анекдот, опубліковані його підзахисним в 2015 році. Справу за статтею 282 Кримінального кодексу РФ (збурення ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності) було порушено в грудні 2017 року.

"Йому була проведена психіатрична експертиза, і слідство просить не притягнення до кримінальної відповідальності, а направлення на примусове лікування. Сьогодні буде перше засідання, на якому ми заявимо клопотання про виключення експертиз зі справи як недопустимих доказів, тому що вони засновані на домислах. Якщо суд наше клопотання задовольнить, інших доказів провини не буде", - сказав Камакін.

За словами адвоката, експертиза побачила екстремізм в анекдоті, в якому один з персонажів сумнівається в позитивних змінах після виборів. Розпалювання ворожнечі експерти також знайшли в карикатурі зі словом "ватник".

Джерело: Интерфакс

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...