Не було би щастя...: "В Балаклее "нашлись" ценные виды боеприпасов, о которых никто не знал", - Бутусов

Насправді, їх не бачила примітивна система обліку, а цілий бункер ракет для одного з видів сучасного озброєння раптом «знайшовся».

Вибухи в Балаклії. Фото: РБК.

Літальних апаратів над Балаклією в ніч пожежі і вибухів військова система ППО не виявила. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

«Ніяких літальних апаратів над Балаклією в той день військова система ППО не виявила. Провели перевірку, можливо, що якийсь безпілотник дальньої дії бачить "Украерорух", але не бачить радар ППО. Встановлено, що радар ППО повинен був бачити мету. Таким чином, на сьогодні версія про атаки безпілотника не підтверджується», - написав він.

Бутусов додав, що пріоритетною версією слідства в даний час є диверсія на території бази. «Про це говорить характер вибухів, зафіксований на камерах спостереження і зі свідчень очевидців. Стався вибух в одному із захищених бункерів, де зберігалися боєприпаси. Бункер знищений повністю», - зазначив Бутусов.

Він додав, що в ході розслідування з'ясувалися нові факти. «Виявлено цінні види боєприпасів, які, як вважали раніше, в Україні відсутні. Насправді, їх не бачила примітивна система обліку, а цілий бункер ракет для одного з видів сучасного озброєння раптом «знайшовся», - написав Бутусов.

Пізніше Бутусов додав, що за обставинами прольоту літального апарату над арсеналом в Балаклії буде призначено ще одну експертизу. «Експеримент військових про неможливість прольоту безпілотника на Балаклією 23 березня співробітники «Украероруху» однозначно спростовують. Тобто два висновки суперечать один одному», - повідомив він.

«Цивільні локатори зафіксували в ту ніч зарубки на екрані радара, і більш того - відразу ж передали цю інформацію в війська ППО. Тепер буде проведена третя експертиза, яка звірить межу собою дані військових і цивільних радарів. Одночасно буде дана оцінка діям трьох радіотехнічних рот ППО в цьому регіоні, справності техніки та порядку несення служби», - зазначив журналіст.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...