Не було наказу про штурм: Командувач Нацгвардії пояснив, чому не втримали Донецьк і Луганськ навесні 2014

За словами Юрія Аллерова, терористи, окрім "ДНР" та "ЛНР", збиралися створити ще й "Харківську народну республіку".

Захоплення Донецька терористами у 2014 році. Ілюстрація:уніан

Командувач Національної гвардії України Юрій Аллеров заявив, що навесні 2014 року спеціальні підрозділи могли утримати Донецьку та Луганську область під час захоплення влади терористами, але не отримали наказу про штурм. Про це він розповів в інтерв'ю для Нового времени, передають Патріоти України.

"Тоді керівники, які повинні були забезпечити стабільність в Донецькій і Луганській областях, не впоралися із завданням. Хоча наші підрозділи спеціального призначення були там. На жаль, не було прийнято рішення по штурму адміністрацій", - заявив Аллеров.

За його словами, терористи збиралися створити ще й "Харківську народну республіку".

"Я бачив, як захоплювали будівлю Харківської ОДА. Міліція була деморалізована. Представники спецслужб нічого не робили. Елітні підрозділи - "Сокіл", "Альфа" та інші - відмовилися проводити заходи по відновленню влади, звільнення адміністрації. Діями підрозділу Національної гвардії, полку "Ягуар" вдалося змінити ситуацію. Я сам з ними заходив і очищав цю будівлю.

Потім ми зі зброєю захищали міліцію. Згодом ми дізналися, що в амбітних планах Путіна і тієї всієї гоп-компанії було зробити першою "ХНР". Харків - це двомільйонне місто. Там промисловий, військово-промисловий комплекс, науковий потенціал. Там дуже багато студентів. І розхитати його було основним завданням", - розповів командувач Нацгвардії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...