Не лізти в політику: У ЄС висловилися за якнайшвидше реформування СБУ

Службі безпеки України слід зосередитися на боротьбі з тероризмом та контррозвідці.

Х'юг Мінгареллі. Фото:glavcom.ua

Глава Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі вважає, що Службу безпеки України необхідно реформувати, щоб її перестали використовувати в політичних цілях. Про це він сказав під час конференції у Києві, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс.

"Реформа органів безпеки, зокрема, СБУ - ця реформа вкрай важлива і її необхідно провести якомога швидше, для того щоб СБУ зосередилася на роботі з тероризмом і контррозвідці і перестала використовуватися в політичних цілях", - сказав Мінгареллі.

Він також наголосив на необхідності реформування судової системи України, зокрема створення антикорупційного суду, "однак прогресу в цьому питанні поки немає". Крім того, посол наголосив на необхідності реформи охорони здоров'я і освіти.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...