Не посадять: Кримінальні справи проти Єфремова нічим йому не загрожують, - Шабунін

За словами Шабуніна, колишній нардеп замовив собі закордонний паспорт та вже не носить електронного браслета.

Віталій Шабунін. Фото: gordonua.com.

Через бездіяльність правоохоронних органів кримінальні справи проти колишнього нардепа Олександра Єфремова не мають перспектив. Таку думку в ефірі телеканалу "112 Україна" висловив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін, передають Патріоти України.

"Одну справу вже закрито, по справі, по якій ми були заявниками, по економічним злочинах, коли кілька мільярдів гривень було виведено з державних підприємств Луганщини через не чесні тендери, там де "залізобетонна" справа. Справа в суді, через бездіяльність Генпрокуратури, немає жодної перспективи. Коли вони перший раз дали підозру Єфремову по цій справі, так все було виписано, що навіть суд не погодився прийняти цю підозру. Те саме було з обвинувальним актом перший раз, коли суд не прийняв, тому що прокуратура зробила все, щоб і це кримінальне провадження було закрито", - зазначив він.

За словами Шабуніна, колишній нардеп замовив собі закордонний паспорт та вже не носить електронного браслета. "Щоб ми ще трошки з вами розуміли однозначно, як відбувається справа навколо Єфремова, в лютому пан Єфремов, ще коли справа, про яку ми говоримо зараз, не була закрита, замовив собі закордонний паспорт. І генпрокуратура не мала з цим жодних проблем. Тоді Генпрокуратура забула нам сказати, що пан Єфремов вже не ходить з дуже неприємним йому електронним браслетом", - сказав він.

"В цей момент стало зрозуміло, що Єфремову нічого не загрожує. Я вам гарантую, що справа по організації та голосуванню "диктаторських законів", теж нічим йому не загрожує", - резюмував Шабунін. Раніше радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що Генпрокуратора закрила справу проти екс-нардепа Олександра Єфремова.

Ексчиновник Нацполіції, який скандалив у ресторані Goodwine, засвітився у компанії нардепа Тищенка (фото)

середа, 24 квітень 2024, 20:17

Експрацівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України Віталій Манасян засвітився у компанії нардепа Миколи Тищенка. Про це свідчить світлина, опублікована журналістом «Української правди» Михайлом Ткачом, передають Патріоти України. «Н...

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...