Не пройшов переатестацію і вчинив самогубство: Дрогобич вражений смертю прокурора

Самогубець залишив запис у соцмережі, де звинуватив своє керівництво у тому, що воно довело його до подібного вчинку.

Прокурор-самогубець скористався ножем. Фото: соцмережі.

36-річний співробітник прокуратури Дрогобицького району Львівської області Павло Химчук вчинив самогубство, після того, як не пройшов переатестацію і не був знову призначений в місцеву прокуратуру. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на начальника прес-служби обласної поліції Світлану Добровольську.

Наголошується, що 18 грудня в 15:50 в Дрогобицький відділ поліції надійшло повідомлення про те, що в міську лікарню доставили 36-річного жителя міста з колото-різаними ранами живота і шиї, який від отриманих ран помер у реанімаційному відділенні лікарні. Чоловік по дорозі в реанімацію стверджував, що сам завдав собі ножові поранення. Дружина версію самогубства підтвердила.

На сторінці Якимчука в Facebook було опубліковано записку на ім'я президента України, керівництва Генпрокуратури і СБУ, в якому він звинувачує своє керівництво в тиску на нього і доведенні до самогубства. У прес-службі прокуратури Львівської області факт загибелі прокурора підтвердили, проте від будь-яких коментарів відмовилися.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook депутат Львівської обласної ради, голова виконкому Львівської громадської організації "Варта-1" Ігор Зінкевич, "прокурор Павло Химчук залишив у Facebook передсмертну записку, в якій зазначає, що він не проходив за рейтингом на посаду в місцеву прокуратуру, а коли з'явилася можливість пройти на декретне місце, виявилося, що це місце вже "належить" більш "гідному" працівнику".

У своїй записці прокурор звинувачує керівника Дрогобицької міжрайонної прокурори Володимира Павлина в наданні психологічного тиску перед поїздкою в прокуратуру Львівської області, де його призначили на декретний місце. «Перед поїздкою до прокуратури області на мене чинився психологічний тиск з боку Павлина В.С. у телефонній розмові, щоб я не йшов і не просив декретний місце, оскільки вже все вирішено», - йдеться в записці. Після призначення, як написав Химчук в записці, його постійно виганяли з кабінету, і не хотіли підписувати наказ про призначення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...