Не "Стіна": Арестович розказав, як надійно захистити український кордон від агресора

Військовий експерт наголосив, що відродження прикордонних військ в Україні дало б набагато більший ефект для захисту від російського агресора, ніж встановлення дуже протяжного паркану.

Ілюстрація:ua.112.ua

Зведення оборонних споруд на кордоні з Російською Федерацією є недоцільним через велику протяжність цього кордону. Більш ефективним для підвищення обороноздатності країни було б відродження прикордонних військ. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив військовий аналітик Олексій Арестович, зазначають Патріоти України.

Говорячи про посилення кордону шляхом установки двометрових парканів з колючого дроту і риття протитанкових ровів, експерт зауважив: "Чесно кажучи, мені ця ідея видається дуже сумнівною". На його думку, в умовах, коли кордон з Росією перевищує 2 тисячі кілометрів, такий захід не може бути ефективним.

Як переконаний Арестович, кошти, виділені на подібні заходи, було б доцільніше спрямувати на підготовку прикордонників, забезпечення їх новітнім обладнанням та технікою.

Він також вважає за необхідне збільшення чисельності прикордонників. У цьому контексті він нагадав про те, що "збільшення чисельності силових структур, крім МВС, здійснюється тільки за рішенням Верховної Ради" за умови введення воєнного стану або "окремим підзаконним актом" з приблизно таким обґрунтуванням: "У зв'язку з існуючим особливим періодом, враховуючи ймовірність агресії, ми приймаємо рішення про збільшення чисельності підрозділів, не вводячи військовий стан".

Арестович заявив, що в ситуації, що склалася було б доцільним відродження прикордонних військ в Україні. У цьому контексті він нагадав про те, що в даний час прикордонна служба не має коштів для ведення бою - сьогодні її функції фактично зводяться до контролю над перетином кордону і до фіксування порушень кордону. Таким чином, прикордонники не зможуть відбити атаку в разі вторгнення противника на територію держави.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...