Не та орієнтація: На фестивалі "Бандерштат" "свободівці" зірвали презентацію книжки про злочини комунізму

​Вони начебто мають претензії до авторки через підтримку "Київпрайду".

У "свободівців" претензії до Олени Герасим'юк. Фото:http://volyninfo.com

Організатори фестивалю "Бандерштат" скасували презентацію книжки Олени Герасим'юк "Розстрільний календар", де описуються політичні репресії у радянській Україні. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Презентації "Розстрільного Календаря" на "Бандерштаті" не буде. Мені повідомили, що до організаторів прийшли "свободівці" і попередили, що зірвуть мій виступ. Деталі уточнюю. Організатори прийняли рішення убезпечити людей від нападів і відмінити подію", - написала вона.

Координаторка літсцени фестивалю Ганна Луцюк повідомила Громадському, що достеменно невідомо, чи мають стосунок до ВО "Свобода" люди, які погрожували зірвати презентацію. Але вона також чула про те, що вони нібито представлялися "свободівцями".

За словам Луцюк, невідомі не мають претензій до книжки, а виступають проти авторки, мовляв, вона підтримувала "Київпрайд".

У коментарях до посту Олени Герасим'юк депутат Броварської міської ради від "Свободи" Сергій Бойко написав, що "партія ніколи не виступала проти оприлюднення злочинів комунізму, зокрема "Розстрільного календаря".

"Якщо виникло з конкретними особистостями, то не треба під це підв'язувати всю партію!", - написав він.

Герасим'юк відповіла, що за словами організаторів, група осіб, які погрожували зірвати презентацію, представилися "свободівцями", а один з них назвався Юрієм Ноєвим (політолог ВО "Свобода"). На своїй сторінці у Facebook Ноєвий називає Герасим'юк провокатором.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...