Не та "стурбованість": Комітет захисту журналістів вимагає від України звільнити з-під варти блогера, який прославляв "Новоросію"

32-річного житомирянина Василя Муравицького, який з 2014 року за матеріальну винагороду готував антиукраїнські матеріали для російських пропагандистів, СБУ затримала 2 серпня.

Василь Муравицький. Фото:http://zhzh.info

Міжнародна організація "Комітет захисту журналістів" закликала Україну звільнити журналіста Василя Муравицького, який писав сепаратистські матеріали за гроші з Кремля. Про це заявила координатор організації у Європі та Центральній Азії Ніна Огніанова, передають Патріоти України з посиланням на офіційний сайт комітету.

Вона зауважила, що українська влада повинна негайно звільнити Муравицького і, понад те, зняти з нього всі обвинувачення.

"Українські лідери повинні перестати розділяти журналістів на патріотів і непатріотів, а натомість підтвердити критичну роль журналістів у демократичному суспільстві для притягнення державних посадовців до відповідальності", - наголосила Огніанова.

2 серпня СБУ повідомила про затримання 32-річного житомирянина Василя Муравицького, який з 2014 року за матеріальну винагороду готував антиукраїнські матеріали для російських пропагандистів.

Наступного дня його було узято під варту. СБУ навела приклади робіт затриманого Муравицького, опублікованих на російських пропагандистських сайтах

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...