Не тільки Львів запозичили: Литва розкритикувала новий закордонний паспорт Польщі

Гостра брама з іконою Пресвятої Діви Марії розташована на території Литви.

Гостра брама у Вільнюсі. Фото: ЖЖ.

Литва піддала критиці проект дизайну нового закордонного паспорта для громадян Польщі, на одній зі сторінок якого може з'явитися Гостра брама - один із символів литовської столиці. З цього приводу МЗС Литви викликало заступника посла Польщі у Вільнюсі, повідомляють Патріоти України із посиланням на Радіо Польща.

За словами віце-міністра закордонних справ Литви Неріса Германаса, литовська сторона не може погодитися з проектом дизайну нових польських паспортів. "Гостра брама з іконою Пресвятої Діви Марії розташована на території Литви. Тому зображення її каплиці не може бути використано в дизайні офіційних документах іншої держави", - зазначив литовський дипломат.

Крім Гострої брами, на нових польських паспортах також може з'явитися зображення Меморіалу львівських орлят. Новий дизайн іноземних паспортів є одним з елементів святкування сторіччя незалежності Польщі, яке припадає на 11 листопада 2018.

МВС Польщі оголосило акцію, в ході якої поляки можуть вибирати в Інтернеті символи, найпопулярніші з яких згодом будуть використані в новому дизайні польського закордонного паспорта. На даний момент Гостра брама набрала 15 тис. голосів і займає другу позицію серед найбільш популярних символів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...