Не тільки вітаміни: Лікарі попередили про небезпеку осінніх кавунів

Закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які не дуже добре впливають на здоров'я споживачів.

Осінні кавуни можуть бути небезпечними. Ілюстрація: соцмережі.

Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю. За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, передають Патріоти України.

Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають - навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.

Друга причина: щоб підвищити "стійкість" кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.

Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...