
Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю. За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, передають Патріоти України.
Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають - навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.
Друга причина: щоб підвищити "стійкість" кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.
Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.
Повідомлення про знайдені при обшуку в Єрмака окультні предмети наштовхнули на важливу тему. Навіть поява пізніше версії, що про "ляльку вуду" тощо — це такий жарт, не скасовує ані важливості, ані теми. Адже чимало людей пам'ятають кількість амулетів, ...
Популярний міф про те, що у жінок мозок деградує швидше, ніж у чоловіків, спростували науковці з Університету Осло. Як виявилося, процес нормального старіння не чинить на жіночий мозок сильнішого впливу, ніж на чоловічий. Про це йдеться у дослідженні, ...