Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю. За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, передають Патріоти України.
Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають - навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.
Друга причина: щоб підвищити "стійкість" кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.
Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.
Люди все більше і більше з двох боків конфлікту ненавидять один одного і бажають іншому суспільству тільки одного - смерті. Про це в ефірі "Еспресо "сказав журналіст Віталій Портников, передають Патріоти України. "Це можна сказати і по російсько-україн...
Підійти до дзеркала в ліфті — рефлекс багатьох із нас, але мало хто замислюється, що це не просто декоративний елемент. Насправді дизайнери ліфтів навмисно вбудовують дзеркала, аби підвищити безпеку, комфорт і навіть психологічний стан пасажирів, перед...