Осінні кавуни можуть бути небезпечні для здоров'я, тому до їх вживання потрібно ставитися з обережністю. За словами медиків, разом із корисними мікроелементами вони можуть принести людині токсичні речовини, передають Патріоти України.
Перша причина: нітрати, які потрапляють у кавуни із грунту під час їх росту і дозрівання, нікуди з цих ягід не зникають - навпаки, при тривалому зберіганні після збору врожаю токсини можуть посилити свою активність.
Друга причина: щоб підвищити "стійкість" кавунів при транспортуванні і подальшому зберіганні до самої осені, їх зривають трохи недозрілими, а доходять до кондиції вони вже в дорозі або на складі. Часто дозрівання відбувається набагато швидше очікуваних термінів, і частина кавунів може потріскатися і отримати через мікротріщини небезпечні бактерії.
Третя причина: закладаючи недостиглі кавуни на зберігання до осіннього розпродажу, торговці обробляють їх спеціальними речовинами, які призначені для захисту ягід від бактерій. Але ці ж речовини при довгому впливі на плоди проникають у шкірку і роблять її токсичною.
Знакова заява з огляду на те, що ще недавно НАТО і політичне керівництво країн ЄС застерігали українську сторону щодо можливої реалізації планів звільнення Криму військовим шляхом. Зараз – оцінки протилежні. Нам, схоже, дають "зелене світло" щодо Криму.
Росія готує масштабний наступ в Україні чи він вже розпочався? Хто задіяний у штурмі позицій ЗСУ на Донецькому та Луганському напрямах? Білорусь контактує із представниками НАТО та категорично відмовляється виконувати вимоги Кремля? . 00:15 Країни Захо...